Nederlands gekentekende Tesla Model 3
De eerste Tesla Model 3’s zijn aangekomen in de haven van Zeebrugge en moeten hun weg vinden naar de vele Europese kopers.

Zoals zo vaak blijkt het leveren van een auto in grote aantallen te kunnen zorgen voor enorme logistieke uitdagingen. Zo laat @StrikMichael via Twitter weten dat hij zijn langverwachte Tesla Model 3 toch niet in ontvangst heeft mogen nemen. De communicatie is op zijn zachtst gezegd rommelig verlopen, het tijdstip waarop de auto zou worden afgeleverd werd meermaals verzet en uiteindelijk ging de afspraak helemaal niet door.

Een paar dagen terug is een schip vol met Model 3’s in de haven van Zeebrugge (BegliĆ«) aangekomen. Auto’s die zijn bedoeld voor klanten die niet zelden met enige onrust zullen wachten. De reserveringslijsten zijn immers in 2016 geopend en pas nu is het moment van levering eindelijk daar.

Gelukkig wordt er inmiddels op hoog tempo geproduceerd en zijn alle tegenslagen overwonnen, waardoor de wachttijd ook voor mensen die nu bestellen slechts een paar maanden is. Zoals gebruikelijk worden aanvankelijk alleen de dure uitvoeringen geleverd, de Model 3 is er in Europa met het Longe Range-accupakket, met een capaciteit van 80 kWh, en naar keuze als Performance-uitvoering. Later volgen goedkopere versies, die van de Tesla Model 3 pas echt een groot succes kunnen maken.

Foto: Nederlands gekentekende Tesla Model 3 door @schildpad12 op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.