Ford heeft de Europese productieversie van de nieuwe EcoSport SUV op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd.

SYNC AppLink
De EcoSport is de eerste Europese Ford die wordt uitgerust met SYNC AppLink. Hiermee kunnen Ford-rijders smartphone-apps met hun stem vanaf de bestuurdersstoel bedienen. Het lijkt er op dat Ford in de toekomst steeds vaker apps wil gaan gebruiken Paul Mascarenas, Chief Technical Officer bij Ford hierover:

“We treden het tijdperk van de verbonden auto binnen en de introductie van de EcoSport op het Mobile World Congress laat zien hoe belangrijk geavanceerde autotechnologie voor klanten en voor Ford is.”

De EcoSport gaat later dit jaar in de verkoop en is na de onlangs geïntroduceerde Ford Kuga de tweede SUV binnen het Europese assortiment van Ford. Ford is ook van plan om de volgende generatie Ford Edge naar Europa te halen.

De compacte EcoSport is gebaseerd op het mondiale B-platform van Ford en heeft de wendbaarheid en het brandstofverbruik van een compacte gezinsauto en de flexibiliteit, ruimtelijkheid, hoge zitpositie en stoere uitstraling van een SUV. Paul Mascarenas nogmaals:

“De rol van de auto verandert. Mensen willen in hun auto op een veilige manier over dezelfde mate van verbondenheid beschikken als thuis en met SYNC AppLink is dat mogelijk. Door optimaal gebruik van geavanceerde technologie kan Ford klanten een toonaangevend scala aan mogelijkheden met smartphone-apps bieden en dat terwijl ze onderweg zijn.”

Driecilinder
Ford voorziet de Europese EcoSport van de 125pk/92kW sterke 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, verkozen tot International Engine of the Year.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.