ChargePoint
Om de weg te plaveien voor elektrisch rijden in Europa. Het grootste laadnetwerk voor elektrische auto’s ter wereld wordt groter en groter.

ChargePoint is wereldwijd leider op het gebied van laadoplossingen voor elektrische mobiliteit en is marktleider in Noord-Amerika. ChargePoint heeft afgelopen week bekend gemaakt dat het 82 miljoen dollar heeft opgehaald. Dit geld zal worden ge├»nvesteerd in de verdere groei van het laadnetwerk in Europa. Dat dit juist hier gebeurt is geen toeval. Meer dan twintig Europese landen hebben aantrekkelijke regelingen om de aankoop van elektrische auto’s te stimuleren, dat heeft ervoor gezorgd dat Europa de op een na grootste markt voor elektrische auto’s is. De investeringen van ChargePoint moeten bijdragen aan de ommekeer naar elektrisch rijden.

De fondsenwerving werd geleid door Daimler. Ook bestaande investeerders als BMW i Ventures, Linse Capital, Rho Capital Partners en Braemer Energy Ventures hebben geld in het bedrijf gestoken. Tot op heden is er meer dan 255 miljoen dollar opgehaald.

“De autoindustrie bevindt zich op een keerpunt, er komen nu meer voertuigen met zeer geavanceerde elektrische aandrijflijnen op de markt dan op enig ander moment in de wereldgeschiedenis”, aldus Pasquale Romano, CEO van ChargePoint. De investeringen tonen aan dat er wereldwijd veel belangstelling in elektrisch rijden bestaat.

Ook zijn er steeds meer voertuigsoorten beschikbaar met elektrische aandrijflijnen. Behalve elektrische auto’s zijn er ook elektrische trucks en bussen. Een fijnmazig laadnetwerk is daarbij van essentieel belang. Door ChargePoint worden alle mogelijke laadoplossingen geleverd, zowel voor thuis, op het werk als onderweg.

Afbeelding: Chargepoint (YouTube)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer dat ze nog steeds niet in Fastned investeren. Die zijn echt heel erg goed bezig, hebben de meest ideale plaatsen en zitten echt te wachten op geld om meer stations te kunnen bouwen. Met genoeg geld hadden ze nu al 3x meer stations gehad!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.