Onlangs kondigde Tesla zijn Europees Distributiecentrum in Tilburg aan, en heeft nu ook plannen om dit jaar een nieuwe showroom en servicecentrum in Amsterdam te openen. Evenals het Europese HQ.

Tesla Motors versterkt banden met Nederland
Nederland is na Noorwegen de belangrijkste markt voor Tesla buiten de VS. Tesla-topman George Blankenship had daar vandaag het volgende over te zeggen.

“Tesla en Nederland hebben dezelfde visie op duurzame energie en een schone toekomst voor de komende generaties. We zijn enorm enthousiast dat we onze belangrijkste vestigingen voor eindmontage, distributie, service en verkoop, alsmede onze operationele hoofdkantoren in Nederland kunnen oprichten, en zien uit naar langdurige goede relaties met onze zakelijke partners, de overheid en natuurlijk met onze Nederlandse klanten.”

In juni begint Tesla met de productie van zijn Europese Model S en de leveringen gaan in juli van start. Het Distributiecentrum voor voertuigen die bestemd zijn voor de Europese markt bevindt zich in Tilburg, waar de basis wordt gevestigd voor distributie, service, onderdelen, training en schadeherstel.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is verheugd over de nieuwe vestiging van Tesla:

“Deze vestiging van Tesla laat zien dat Nederland aantrekkelijk is om in te investeren en dat Nederland de plaats is voor innovatieve bedrijven. Dat levert banen en inkomsten op en daarom blijft dit kabinet investeren in het Nederlands vestigingsklimaat.”

Zuidas
Het hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam wordt gevestigd in het zakendistrict Zuidas en de nieuwe winkel in de omgeving van het Museumplein, waarschijnlijk de PC Hooftstraat. De locatie van het nieuwe servicecentrum wordt binnenkort bekendgemaakt. Deze nieuwe locaties van Tesla vullen de bestaande verkoop- en servicecentra in Eindhoven aan.

Blankenship liet aan Groen7 weten dat alle aangekondigde vestigingen in Nederland nog voor het einde van de zomer worden geopend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat is zeker een mooie opsteker, Tesla is een bedrijf die zal blijven.

Logisch, de meeste 0% en straks zeker ook de 7% bijtellingsauto’s met subsidies vinden hun aftrek in Nederland. Dus logisch dat Tesla kiest voor Ned./Amsterdam.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.