Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven reden een afstand van 625,5 kilometer.

De range van een EV is vaak een grote bron van zorgen voor de bestuurder. Om te zien hoe ver er nu echt gereden kan worden met een elektrische auto leenden studenten van de TU Eindhoven een Model S van Athlon Car Lease en stippelden een route uit.

Met een volledig geladen accu startten zij bij het Drielandenpunt in Vaals. Van daaruit reden zij naar Amsterdam en kwamen via de Afsluitdijk in Friesland. Richting Almere kwamen de jongens zonder stroom te staan. “Al kruipend kwam de auto tot zijn einde”, vertelt één van de studenten. “In een schildpadden-mode kwam hij hier aangekrabbeld.”

Om energie te besparen werden de banden hard opgepompt, bleef de airconditioning uit, ging de helderheid van het display een standje lager, zijn de koplampen vroeg uitgezet en gebruikten de studenten de richtingaanwijzers nauwelijks (de boefjes). Uiteraard heeft de rijstijl ook invloed gehad op het behalen van de recordafstand en werd er niet te snel opgetrokken.

Helaas hebben de jongens het wereldrecord van 681,28 kilometer niet kunnen verbreken. Echter, deze afstand – ook in een Model S – werd gehaald door een gemiddelde snelheid van 29 km/u aan te houden. Voor het Europese record reden de studenten met een gewone snelheid. (Via Omroep Brabant, mirror)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wel lache, maar dit is natuurlijk niet beter te verwoorden dan pure reclame. Een Europees record kan je uitprinten en gebruiken om je oude kolen bbq mee aan te maken.

Enige wat interessant is, is wat voor snelheden ze gereden hebben. 120/130Kmph waar dat mag, of 90 achter een vrachtauto? Zo’n 10% onder het wereldrecord (van 29kmph) is namelijk wel knap bij hoge snelheid.

Met één inzittende ipv drie hadden ze waarschijnlijk nog verder gekomen. Erg mooie auto trouwens.

Ze hebben 79.9kWh verbruikt aan de meter te zien, terwijl de accu effectief 81.1kWh tot zijn beschikking heeft.

Ze hadden er nog echt wel een KM uit kunnen persen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.