De Europese Unie is tot een akkoord gekomen over het het uitstel voor strengere regels omtrent de uitstoot van Europese auto’s. Hiermee heeft Duitsland na zes maanden discussie gewonnen.

Het nieuwe akkoord stelt de implementatie van het 95 gram CO2/km voor alle nieuwe auto’s uit tot 2021 in plaats van 2020. Duitse premium autofabrikanten, zoals Daimler en BMW, worden hierdoor gecompenseerd. De uitstoot van hun auto’s is gemiddeld hoger dan fabrikanten van kleinere, lichtere auto’s zoals Fiat.

De Raad van de Europese Commissie en het Europees Parlement hebben een balans gevonden. Vrijdag wordt hun akkoord voorgelegd aan EU diplomaten voor hun toezegging. Hierna moet er een besluit worden genomen door de EU lidstaten en het Europees Parlement.

Als het akkoord wettelijk wordt aangenomen, betekent dit het einde van zes maanden onderhandelen met Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel, wiens partij geld krijgt van BMW, nam het op voor de grote Duitse autofabrikanten. Zij hoopt hiermee de werkgelegenheid te beschermen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.