Om het bewustzijn en de mogelijkheden van waterstofauto’s te vergroten in de E.U. krijgen leden van het Europees parlement binnenkort de mogelijkheid om de Hyundai iX35 FCEV te testen. Dat is een elektrische aangedreven auto met een fuell cell aan boord.

Hyundai is één van de voorlopers op het gebied van waterstof en hoopt in 2015 daadwerkelijk auto’s zonder verbrandingsmotor maar mét een waterstofcell aan de man te brengen. Volgend jaar begint de Koreaanse autobouwer al met een kleinschalige productie van de iX35 FCEV en daar gaat het Europees parlement gebruik van maken.

Een commissie genaamd ‘Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking’ (FCH JU) heeft ervoor gezorgd dat de EU-vertegenwoordigers tot en met maart 2012 zich kunnen verdiepen in de mogelijkheden van waterstof-auto’s. Een goede zaak dat beleidsmakers niet bij EV’s alleen blijven hangen, maar zich in meerdere manieren van alternatieve aandrijving verdiepen.

De Hyundai iX35 heeft twee waterstoftanks aan boord die een druk van 700 bar aankunnen en met de Zuid-Koreaan kan een afstand van ruim 600 kilometer worden afgelegd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.