Op de laatste dag van de Hyundai European Hydrogen Road Tour maakten diverse parlementsleden kennis met de Hyundai ix35 met een brandstofcel. De ervaringen van de parlementariërs met deze waterstofauto waren zeer positief.

Hyundai’s Senior Vice President en COO Allan Rushforth reageerde opgetogen over zoveel positieve aandacht. “In Parijs heeft Hyundai kortgeleden, als eerste autofabrikant ter wereld, de massaproductie aangekondigd van deze zero-emission auto. Het is nu van groot belang dat we doorpakken en samenwerken met zowel de leden van het Europees Parlement als lokale overheden om snel te kunnen profiteren van deze nieuwe en schone technologie. Binnenkort lopen onze eerste waterstofauto’s van de band. Hyundai levert daarmee een geweldige bijdrage aan een zeer milieuvriendelijke vorm van mobiliteit”, aldus Rushforth.

Na de aankondiging van Hyundai om de Hyundai ix35 FCEV in productie te gaan nemen, hebben behalve Europarlementariërs ook bestuurders van grote internationale organisaties en bedrijven met deze milieuvriendelijke Hyundai kunnen kennismaken. “We hebben al enkele oriënterende gesprekken gehad met mensen van het ministerie in Den Haag om een aanloop te kunnen nemen naar de introductie van deze bijzondere auto in Nederland”, zegt Hans Kwaad, directeur van de Nederlandse Hyundai-importeur. “De aankondiging van de eerste in serie geproduceerde auto met brandstofcel heeft overal grote indruk gemaakt. Het ministerie heeft al in kaart gebracht waar de eerste tien waterstoftankstations in Nederland moeten worden aangelegd.” Stations die uiteraard aansluiten op het internationale traject, zoals die in Arnhem en Rotterdam.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.