Europa laat je je brandstofverbruik en CO2-uitstoot bijhouden
Op vakantie of gewoon bij woon/werk-verkeer precies weten hoeveel brandstof je auto verbruikt en hoeveel CO2-uitstoot daarmee gepaard gaat? De Europese Commissie heeft sinds vandaag de oplossing voor je.

Het belangrijke (of misschien wel belangrijkste) orgaan van de Europese Unie heeft namelijk de Green Driving Tool geïntroduceerd. Middels deze app kunnen bestuurders uitvinden hoeveel hun auto precies verbruikt en hoeveel CO2-uitstoot de rit in kwestie heeft opgeleverd.

De app is ontwikkeld door een onderzoekscentrum van de Commissie en gebruikt meerdere variabelen om verbruik en uitstoot te berekenen. Zo worden het merk, het aantal pk’s, het type brandstof, de rijstijl van de bestuurder en kaartgegevens verwerkt, om zo accuraat mogelijk de diverse waarden vast te stellen.

Hiermee hoopt de Commissie te bewerkstelligen dat automobilisten zich in hogere mate bewust worden van de impact die een autorit op het milieu heeft. Je vindt de app hier. Overigens introduceerde Total eerder al een vergelijkbare app, die eveneens het verbruik en de uitstoot van een autorit in kaart brengt. Ook schreven we eerder al over de Green Target Challenge App.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.