Onder leiding van EU Industry Commissioner Antonio Tajani en Sergio Marchionne, hoofd van de Fiat Group en voorzitter van de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) komt er mogelijk een wijziging in het CO2-beleid van de Europese Unie.

Duitse automakers dringen al langer aan op een wijziging van de meetregels. Ze willen dat er factoren in acht worden genomen zoals het rijgedrag van de bestuurder en het type weg waarop gereden wordt. Nu worden alleen de emissies van de uitlaat als leidraad genomen.

Volgens Duitse krant Die Welt vrezen de EU-automakers ook dat ze té veel tijd en geld in het ‘verschonen’ van hun motoren moeten steken, en auto’s daarom minder concurrerend in de markt kunnen zetten dan automodellen uit andere continenten. Ook het slechte financiële klimaat heeft hier invloed op.

Uitstootnormen voor de toekomst
De EU heeft opgelegd dat automakers vanaf 2015 een gemiddelde CO2-uitstoot van 130g/km dienen te hebben voor hun vloot. Vermoedelijk wordt dit doel in 2020 bijgesteld naar 95g/km. Mogelijk komt hier nog een wijziging in als Marchionne en Tajani hun rapport presenteren CARS 21 High Level Group, een vergadering van toppolitici en topmannen uit de auto-industrie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.