Essent heeft in Amsterdam haar 100ste laadpaal voor elektrische auto’s geopend. Dit werd gevierd bij Raamplein 1, waar recentelijk 5 laadpalen zijn gerealiseerd.

Groot openbaar laadnetwerk
“Het bereiken van 100 laadpalen in Amsterdam in iets meer dan een jaar tijd is een hoogtepunt dat we graag vieren”, zo laat Hilde Szabo, E-mobility manager bij Essent weten. “Met dit project voor de gemeente Amsterdam is er een steeds groter openbaar laadnetwerk in de stad gekomen, vooral op plekken waar veel elektrisch rijders er behoefte aan hebben, zoals op het Raamplein waar een centrale laadplek in het centrum is ontwikkeld. Hier kunnen taxi’s en andere elektrisch rijders altijd laden. Dit maakt elektrisch rijden in Amsterdam makkelijker.”

Stroom van windenergie
De 100 laadpalen van Essent hebben de gemeente Amsterdam geholpen in haar streven naar een schonere lucht in de stad. De stroom die geladen wordt, is door Essent opgewekt met Nederlandse windenergie. Afgelopen maand waren er meer dan 2.100 laadsessies, waar in totaal ruim 16.000 kWh geladen werd. Dit betekent meer dan 100.000 schone kilometers.

Essent heeft twee soorten laadpalen geplaatst in opdracht van de gemeente Amsterdam; 100 normale laadpalen, voor tankbeurten tot 11 kW, en 2 snellaadpalen, waarbij de accu in 30 minuten tot 80% is opgeladen. Ze zijn allen te gebruiken met een laadpas van Essent. De laadpalen staan nu op 100 verschillende plekken in Amsterdam.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.