Samenwerking Essent en Xximo
Zullen we het ontzorgen op het gebied van mobiliteit noemen?

Uiteraard heeft het zo zijn voordelen dat de beide partijen de handen ineen slaan. Essent heeft kennis van het plaatsen van laadpunten, moederbedrijf Innogy heeft 24.000 laadpunten in meer dan twintig landen geïnstalleerd. Dat is een aardig netwerk. Xximo biedt een brandstofpas. Hoewel, het fenomeen brandstofpas is aardig achterhaald. Want de moderne automobilist is niet langer verknocht aan zijn auto, maar kiest per situatie het meest geschikte vervoersmiddel.

Xximo doet bovendien meer dan dat, want met de mobiliteitspas is veel mogelijk, ook het plaatsen van een laadpaal. Patrick Bunnik, directeur van Xximo licht een en ander toe: “Nu krijgen bestuurders van elektrische wagens vaak met verschillende bedrijven te maken voor de aankoop van hun laadpas, laadpaal, de plaatsing ervan, wanneer er een storing plaatsvindt of voor het verrekenen van het thuisladen. Dit is omslachtig en vormt een belemmering voor werknemers om naar elektrisch rijden over te schakelen. XXImo brengt alles onder hetzelfde webportaal met één centrale servicedesk en versimpelt zo de toegang tot elektrisch rijden aanzienlijk.”

Nu maar hopen dat het inderdaad zo gemakkelijk is als wordt voorgewend. Ook voor alle aspirant elektrische rijders geldt dat een goed begin het halve werk is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.