De eerste Volvo’s V60 Plug-in Hybrid vinden hun weg naar hun eigenaar. De allereerste is bestemd voor ex-topschaatser Erben Wennemars. Aankomende vrijdag levert Volvo Nederland de volgende batch af.

Natuurmens
De Volvo V60 Plug-in Hybrid is niet Wennemars’ eerste Volvo. De voormalig topschaatser rijdt al zeven jaar Volvo en zegt voor de hybride V60 te hebben gekozen vanwege zijn duurzame karakter. ‘Ik ben een echt natuurmens en dankzij z’n gemiddelde verbruik van 1 op 50 kan ik me met een gerust hart in deze auto verplaatsen.’

Drie rijmodi
De bestuurder kan kiezen uit drie rijmodi. In de Pure-modus wordt de V60 Plug-in Hybrid uitsluitend door de elektromotor aangedreven, met een actieradius van maximaal vijftig kilometer. In de Hybrid-modus werken de diesel- en elektromotor samen om tot een zo laag mogelijk verbruik te komen. In de Power-modus staat de auto op scherp en werken de 158 kW (215 pk) sterke dieselmotor en de elektromotor van 52 kW (70 pk) samen voor maximale prestaties. Met de V60 Plug-in Hybrid kan een afstand van maximaal 900 kilometer worden afgelegd op een volle tank en een volle accu. Is de accu leeg, dan is die op te laden via een standaard stopcontact (230 volt). Volledig opladen met 10 ampère duurt 4,5 uur. Met 16 ampère neemt dat drie uur in beslag; opladen met 6 ampère duurt 7,5 uur.

In Nederland gaat de auto 64.695 euro kosten, ware het niet dat hij al uitverkocht is.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.