Mini's bij een rauw industrieel pand
Dat wordt ook weer eens tijd. De vorige elektrische Mini komt uit 2009.

Die Mini E was vooral bedoeld om elektrische aandrijflijnen te testen. Die was bovendien niet te koop, maar kon alleen worden geleaset. Inmiddels is moederbedrijf BMW aardig op dreef met elektrisch rijden, het verkoopt de avantgardistische BMW i3 en de i8. Die laatste is zonder twijfel de meest indrukwekkende auto met driecilinder, ter wereld. Ook zijn er verschillende plugin hybrides.

Een plugin hybride-versie van de Mini Countryman is al aangekondigd. Nu is duidelijk geworden dat er ook een Mini met een volledig elektrische aandrijflijn komt. Die auto moet niet alleen het merkimago opvijzelen, het moet gewoon een leuke auto zijn. Een echte Mini dus, waarin bochten op kartsnelheden worden gerond. De nieuwe Mini E wordt aan het einde van 2019 verwacht. We wachten het af.

Een nadeel van elektrische auto’s is het relatief hoge gewicht van het accupakket. Dat komt de rijkwaliteiten niet per se ten goede. Hopelijk wordt de volelektrische Mini een lichtgewicht. Voor de productiekosten zou dat niet veel goeds betekenen, voor de uitenindelijke auto juist wel. Het moet in ieder geval een van de vijf superhelden worden, zoals Mini’s onder BMW en Mini-topmannen ook wel worden genoemd. (Via: autonews.com)

Foto: @wjsmulders op Autojunk


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.