Eén van de meest gehoorde kritieken op de BMW-dochter is dat hun modellen niet langer ‘MINI’ zijn. Steeds vaker komen er auto’s op de markt die logischerwijs groter zijn dan de oer-MINI en de huidige MINI Cooper. Dus toen in februari de Rocketman concept gelanceerd werd was daar de hoop dat MINI weer zou terugkeren naar zijn roots, en met een écht kleine stadsauto á la Fiat 500 zou komen. Hij gaat wellicht in productie.

De CEO van BMW AG, Norbert Reithofer, ontkende medio dit jaar nog in alle toonaarden dat de Rocketman het levenslicht zou zien. Maar Inside Line heeft in een vraaggesprek met de hoofddesigner van MINI vernomen dat de kleinste MINI sinds de wedergeboorte hoog op de verlanglijst staat. Volgens Anders Warming is het namelijk een auto “die teruggaat naar de wortels van het merk” en is er simpelweg veel vraag van klanten naar een kleiner model.

De Rocketman is een conceptauto die volop gebruik maakt van koolstofvezel en beschikt over een vernuftige deurconstructie die op meerdere plekken scharniert. Het lage gewicht zou een verbruik van 3 liter per 100 km moeten realiseren. Over een eventuele hybrideversie wordt nog met geen woord gerept.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.