Het leek zulk goed nieuws voor de Honda-fans. Huistuner Mugen zou een productieversie van de 200 pk sterke CR-Z Mugen Euro op de markt brengen. Maar door dit plan is een dikke streep gehaald en dus blijft het bij maximaal 124 pk die de hybride nu heeft.

Eerder dit jaar werd de Honda CR-Z Mugen Euro gepresenteerd. een eenmalige conceptauto met koolstofvezel deuren, motorkap en spoiler. En onder de kap van de CR-Z, die de taak heeft de roemruchte CR-X op te volgen, huist een 1.5-liter VTEC die wordt bijgestaan door een elektromotor. Dankzij de toevoeging van onder meer een supercharger en een aangepast uitlaatsysteem kwam het totale vermogen uit op 200 pk, goed voor een groengezinde acceleratie naar de honderd in 6.6 seconden.

TopGear laat weten dat de productieplannen nu zijn verdwenen in de prullenmand, waarschijnlijk omdat het project financieel niet haalbaar was. Een productieversie -in gelimiteerde oplage- op de markt brengen zou simpelweg te duur worden. En daarmee komt een einde aan de eerste fabrieksgetunede hybride.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.