Toyota Prius 4x4
Voor alle cententellers die toch graag met wintersport willen?

Ooit was de Toyota Prius een gigantisch groot succes, met dank aan een gunstig bijtellingspercentage. Tijden veranderen, tegenwoordig moet het volledig elektrisch zijn. Het is de vraag of de nieuwste aanwinst binnen het gamma der Prii de verkopen gaat opstuwen. Maar interessant is het wel. Er komt namelijk een 4×4-versie van de huidige Toyota Prius, die op de Los Angeles Motorshow wordt getoond.

Verwacht geen onverzettelijke auto, met grote wielen, die hoog op de poten staat. De Toyota Prius AWD-e kent een hoge mate van verfijning en is een navolger. Toyota is op dezelfde wijze te werk gegaan als vele andere fabrikanten van plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s. De achteras heeft namelijk een eigen, bescheiden, elektromotor gekregen, die alleen wordt ingezet als dat nodig is en dan zorgt voor extra grip. Er wordt ondersteuning gegeven bij het wegrijden, tot een snelheid van 10 km/u, maar als het echt bar en boos is op de weg is er ondersteuning tot een snelheid van 69 km/u.

De aandrijflijn bestaat verder uit de vertrouwde 1.8-liter viercilindermotor, gekoppeld aan een continu variabele transmissie. Met een verbruik van 4,7 l/100 km is dit de zuinigste fourwheeldrive personenwagen die in Amerika op de markt is. Toyota verwacht dat dat deze uitvoering in Amerika goed zal zijn voor maar liefst een kwart van de verkopen van de Prius. Hoe het zit met de verkrijgbaarheid in Nederland is onduidelijk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.