De voorheen topzware SUV is met de komst van het nieuwe model flink lichter geworden. Een goede 420 kg zelfs. Dit heeft al een positief effect op de uitstoot- en verbruikscijfer, de toevoeging van een elektromodule in de aandrijflijn kan het dorstige karakter nog verder naar beneden brengen. Topman Peter Richings van Jaguar Land Rover laat weten dat deze auto er aan zit te komen.

Peter Richings is de chef hybridetechnologie bij het concern en laat weten dat de Range Rover de meest logische keus is om te beginnen met hybridetechniek, omdat kopers van deze auto de extra investering kunnen betalen. Van daaruit kan de technologie doorsijpelen naar andere, goedkopere modellen. Wellicht krijgen we op termijn zelfs een Evoque Hybrid.

De eerste Range Rovers die een verbrandingsmotor aan boord hebben en worden bijgestaan door elektrotechniek worden volgens Richings “tussen 2015 en 2020” verwacht.

Eerder liet het merk met de Range_e zien wel wat te voelen voor hybrides. Deze conceptauto werd uitgerust met een 3.0-liter TDV6, gekoppeld aan een automaat met 8 verzetten. De verbrandingsmotor werkt in combinatie met een plug-in parallel diesel hybride-systeem, waardoor de Range ook puur elektrisch kan rijden, en wel 32 km lang.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die 32km is meer dan voldoende aangezien deze lompe traktoren in Nederland alleen gebruikt worden voor de kinderen “veilig” naar school te brengen en boodschappen te doen bij de Lidl.

Ja, ik kom er eerlijk voor uit: Ik heb een afschuwelijke hekel aan SUV’s!

@widodh: waarom?

Denk eens aan ZZP’ers die dagelijks een zware aanhanger achter de auto moeten trekken,
Of aan (paarden)boeren die een veewagen moeten meeslepen (ook regelmatig min of meer offroad),
Of aan de ouderen die moeite hebben met het instappen in lage auto’s.

@desoper: Die groep is maar een heel klein deel van de mensen die een SUV koopt.

Ik doel vooral op de Cayenne, Q7, X5, X6, ML/GL en de Range Rovers.

Die worden niet gekocht om praktisch te zijn, maar een grote bak is zo fijn en lekker. Ze voelen zich veilig in hun SUV en rijden zo asociaal als de pest.

Ook zijn het gewoon slurpende bakken, om hun kind naar school te brengen wordt er 3 liter benzine weg gefikt. Ja, ze betalen daar zelf voor, maar niet alles is in geld uit te drukken.

Een RAV4 of een Land Cruiser daarintegen zijn vaak auto’s die met een doel gekocht worden, voor het zware werk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.