Er komt een BMW i2, wat kunnen we verwachten?
Een nieuwe elektrische auto onder de BMW i3.

De BMW i3 is voor BMW maatstaven een erg kleine en compacte auto te noemen. Toch kan het nog kleiner wat de Duitse autofabrikant betreft. Er komt namelijk een nieuwe EV die i2 moet gaan heten.

Tegenover Manager Magazine, een blad uit Duitsland, laat BMW hoofdingenieur Klaus Fröhlich weten dat BMW een model onder de i3 op de planning heeft staan. Deze elektrische auto zal mogelijk in een samenwerking met Mercedes gemaakt gaan worden. Een niet hele vreemde keuze, want Mercedes heeft met Smart de nodige ervaring op het gebied van kleine auto’s. Bovendien zal de toekomst van Smart volledig elektrisch zijn, zo werd ook bekend van de recente aankondiging van Daimler en Geely.

De BMW i2 moet betaalbaar worden voor een groot deel van de consumenten, met een richtprijs van onder de 30.000 euro. Een elektrische stadsauto die de kernwaarden van de Duitse autofabrikant moeten waarborgen. Dit betekent comfort in combinatie met fijne rijeigenschappen. We zijn benieuwd wat BMW en Mercedes in deze mogelijke samenwerking teweeg gaan brengen. Eerst is het nog de beurt aan de iX3, de i4 en de iNEXT. (via Autonews)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.