Rijkswaterstaat heeft op verzoek van BOVAG besloten om de komende jaren langs snelwegen nog meer borden te plaatsen, die moeten verwijzen naar tankstations met alternatieve brandstoffen.

Eigenaren van tankstations met waterstof, LNG en/of CNG kunnen zich via de BOVAG-afdeling Tankstations melden voor een vermelding op de borden, indien de pomp binnen een afstand van 1 kilometer van een snelwegafrit ligt. Voor tankstations binnen de bebouwde kom geldt een afstand van 500 meter tot de snelwegafrit. De nieuwe borden verwijzen ook naar tankstations met E85 en biodiesel, mits er tevens één van de andere genoemde alternatieve brandstoffen wordt aangeboden. Met onderborden kan worden gedifferentieerd naar brandstoffen voor vrachtwagens en personenauto’s.

Verwijzingsborden naar tankstations buiten de snelweg zijn overigens niet gebruikelijk. Rijkswaterstaat wil echter het gebruik van alternatieve brandstoffen faciliteren, dit zal voor tankstations op het onderliggende wegennet gebeuren tot 2017. Jan Bessembinders, manager van BOVAG Tankstations, reageert verheugd op het besluit: “Hiermee worden nieuwe, duurzame brandstoffen veel zichtbaarder voor de automobilist en komen we weer een stap dichterbij het doorbreken van het kip-ei probleem. Bovendien is dit een beloning voor de brandstofpioniers die hun nek hebben uitgestoken door te investeren in nieuwe brandstoffen.

borden alternatieve brandstoffen


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik zou eerder blij zijn al de 98 ongelood nog een tijdje overal leverbaar blijft. De rest is toch troep voor de gemiddelde NL’r.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.