Er komen 8.000 extra laadpalen in ons land
Onder de noemer ‘Green Deal Openbaar Toegankelijke Elektrische Laadinfrastructuur’ hebben 12 partijen een akkoord gesloten dat een flinke hoeveelheid extra laadpalen in ons land moet opleveren.

8.000 stuks. Zoveel komen er in de loop der jaren bij. Het Nederlandse Rijk investeert een bedrag van 7,2 miljoen euro om de extra laadpalen mogelijk te maken. Het Energieakkoord is vooral gericht op het wegnemen van obstakels omtrent de uitrol van openbare laadinfrastructuur en daar is deze investering onderdeel van.

Heden ten dage staan er ongeveer 6.000 openbare laadpalen in Nederland, een aantal dat binnen afzienbare tijd dus verdubbeld moet worden. Mede met het oog op de marktontwikkeling is dat geen onlogische stap, al is het natuurlijk nog even afwachten wat er precies van de fiscale stimuleringsmaatregelen overblijft.

Om de businesscase rendabel te maken is innovatie nodig. Het Rijk investeert daarom over de komende drie jaar nog eens 1,5 miljoen euro. Ook decentrale overheden en private partijen dragen in financiële zin hun steentje bij aan de verwezenlijking van de openbaar toegankelijke laadinfrastructuur. De laadpalen die in combinatie met zonnepanelen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld ook een onderdeel van dit programma.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.