Er wordt al veel geboden op Better Place, die onlangs hun faillissement aanvroegen.

Kort nadat de curators op de zaak werden gezet, werden zij benaderd door verschillende ge├»nteresseerden, zowel ondernemingen als individuele investeerders, van over de hele wereld. De Israelische sugar daddy “Captain Sunshine” had al zijn interesse getoond in een overname van het accuwisselbedrijf uit zijn thuisland, maar ook buitenlandse investeerders willen een tweede kans bieden.

De curators vragen de rechter om op korte termijn Better Place te mogen verkopen, en om per direct het bieden te starten op het bedrijf in zijn geheel of in delen. Indien akkoord, zullen de biedingen op 1 juli 2013 eindigen. Tien dagen later zal er dan een zitting worden gehouden en een nieuwe eigenaar – of eigenaren – aangewezen.

Totenmet de zitting over de biedingen houden de curators de touwtjes in handen. Na de 155 ontslagen die vielen in de eerste dagen na het faillissement, zullen er nog eens 30 werknemers op de ontwikkelingsafdeling hun baan verliezen.

Better Place heeft een schuld van 8,3 miljoen euro bij Isralelische schuldeisers. Renault SA vraagt nog eens 65 miljoen euro voor de batterijen die zij het bedrijf hebben geleverd. Met omgerekend 7,9 miljoen euro op de bank, gaat Better Place dit niet redden. (Via Globes)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.