Dat elektrische voertuigen ook best onconventioneel of het met een wiel minder dan normaal kunnen stellen, bewijst het Amerikaanse Epic EV wel.

Laterale G-krachten

Met de TORQ Roadster zet dit bedrijf een spannende EV neer die op prestatiegebied heel wat te bieden heeft. De elektromotor levert 400 pk af op het achterwiel en daarmee sprint de driewieler in 4 seconden naar de 96 km/u. Met de verstelbare, sportief ingestelde vering en plakkerig rubber om de velgen weet de TORQ Roadster tot 1,3G te trekken in bochten.

De TORQ Roadster heeft een chassis dat door Palatov Motorsports is vervaardigd. De bodypanelen zijn van carbonfiber gemaakt en het kleine voorruitje is uit polycarbonaat opgetrokken. Zaken die het wagengewicht in theorie flink kunnen drukken, en met een wagengewicht van 997 kg lijkt dat ook te zijn gelukt.

34 kWh

Het lithium-iron phosphate accupakket kan variƫren van 24 tot 34 kWh. De range zal rond de 160 km uitkomen. Prijzen van de TORQ ROadster, die vanaf volgende maand wordt uitgeleverd in de VS, beginnen hier bij 50.000 euro. In het eerste jaar wil Epic EV 50 exemplaren bouwen.

Alle specificaties nog eens rustig nalezen kan in deze sheet.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is puur een speel-ding voor op een circuit.

Ps:lithium ijzer fosfaat , bereik

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.