Voor de ev-rijder die in permanente staat van angst verkeert en immer twijfelt of de volgende snellader functioneert? Of voor de ev-rijder die vele honderden kilometers af te leggen heeft en bij voorkeur niet stopt?

Het oogt koddig en onhandig tegelijk. Een karretje. Niet bedoeld voor (vakantie)bagage, maar voor extra rijbereik. De aanhanger van EP Tender is weinig meer dan een powerbank op twee wielen, die kan worden aangehaakt als een lange afstand moet worden afgelegd.

Dat het aanvankelijk de bedoeling was om de aanhangers van EP Tender te voorzien van een aggregaat op ouderwetse brandstof – daarvan zijn er twintig in gebruik – neemt niet weg dat de keuze uiteindelijk is gevallen op een accupakket. Het gaat om een accupakket met een capaciteit van 60 kWh.

De ev-rijder wordt zoveel mogelijk werk uit handen genomen; het aanhaken verloopt autonoom. Kopen is niet nodig, want er wordt gehuurd. De kosten overschrijden de € 34 niet. Onduidelijk is welke tijdsduur daarbij hoort, vermoedelijk gaat het om 24 uur. Het is de bedoeling dat er verschillende locaties komen waar deze aanhangers kunnen worden opgehaald of afgeleverd.

Momenteel onderhandelt EP Tender met Renault en PSA over de trekhaken. Ook moet bij bestaande ev’s achteraf goedkeuring worden verkregen voor montage van een trekhaak.

De grote vraag is uiteraard of iemand op zoiets zit te wachten. Het rijbereik van de gemiddelde ev is dik in orde en in West-Europa hoeft maar nauwelijks meer dan 100 kilometer te worden gereden tot de volgende snellader. Daarbij werkt het eigenlijk aardig ontspannend om na een uur of drie een verplichte pauze te houden. (Via: autonews.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.