Enovate ME-S
De Chinese autofabrikant Enovate brengt veelbelovend nieuws.

Er zijn de nodige Chinese autofabrikanten die ev’s (gaan) produceren en in Europa maar nauwelijks bekend zijn. NIO, Bordrin, Byton en BYD. Aan dat rijtje kan Enovate worden toegevoegd.

Deze fabrikant heeft de SKY ME-7 in het modelaanbod, een volledig elektrische suv. Maar interessanter is de auto die ME-S of ME Sport genoemd zal worden. Een performance-sedan, met een Taycan’esque uiterlijk. De auto ziet er gewoon goed in en bergt mooie techniek. De auto moet namelijk een solid state accupakket krijgen. De heilige graal in de accutechniek; de energiedichtheid is hoger, de laadtijden zijn korter en door een gebrek aan vloeistoffen zou ook de veiligheid hoger zijn. Ook Fisker wil met dergelijke accu’s komen, BollorĂ© had ze al. De acceleratie naar honderd per uur gaat in minder dan vier seconden.

De ev is tot biometrische analyse in staat, maar zal ook 5G krijgen om de enorme communicatiestromen die auto’s tegenwoordig vereisen aan te kunnen. Niveau 4 van autonoom rijden wordt in het vooruitzicht gesteld, waarmee de ME-S moet kunnen wedijveren met de Autopilot van Tesla. Het dashboard is nu nog behoorlijk futuristisch, met een laag en langgerekt scherm en een vliegtuigachtig, niet rond stuur. Dat zal nog wel worden aangepast. De Enovate ME-S moet in 2021 op de markt worden gebracht. (Via: forbes.com)

Met dank aan Sjoerd voor de tip

Enovate ME-S achterzijde

Enovate ME-S interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.