Opladen
ICU Charging Equipment levert de solid smartware laadpalen voor het Electric Nation project in het Verenigd Koninkrijk, het grootse laadproject ter wereld voor elektrische auto’s tussen huishoudens en de lokale netbeheerder.

Het aantal elektrische auto’s is in het Verenigd Koninkrijk de laatste jaren enorm gegroeid dankzij de keuze uit meer automodellen, groottes van batterijen en snellere laadtijden. Electric Nation wil de markt voor het thuis laden van elektrische auto’s in Engeland daarom ‘upgraden’. Het project is het antwoord op een elektriciteitsnet dat zwaar wordt belast omdat veertig tot zeventig procent van de huishoudens in de regio een elektrische auto bezit. De netbeheerder verwacht bij zo’n 32 procent van de huishoudens te moeten ingrijpen om overbelasting te voorkomen. Dit project voorkomt het moeten aanleggen van nieuwe kabels, het openleggen van wegen en bespaart een investering van 2,2 miljard pond tot 2050.

Electric Nation is een merk van CarConnect, een project dat wordt gefinancierd door Western Power Distribution en Network Innovation Allowance. ICU Charging Equipment werkt in dit project samen met het eveneens Nederlandse bedrijf Greenflux dat het protocol levert om smart charging mogelijk te maken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.