Chauffeursdienst Thriev heeft een vloot van twintig emissievrije, volledig elektrische BYD e6 auto’s besteld. De eerste tien zijn inmiddels afgeleverd en worden ingezet in Londen. De voertuigen zullen gebruik gaan maken van het oplaadnetwerk dat in de hoofdstad is uitgerold door British Gas.

Thriev biedt betaalbare, uitstootvrije voertuigen met chauffeur aan voor zakelijke en particuliere gebruikers in de Britse stad. De BYD e6 is ideaal voor dergelijke diensten vanwege zijn bereik van 300 km. De twintig auto’s kunnen zowel ’s nachts in de garage als onder weg worden opgeladen dankzij het netwerk van British Gas.

De nieuwe vloot is het resultaat van een gemeenschappelijke visie voor ‘Green City Solution’, een plan van aanpak om betrouwbaar, emissievrij vervoer naar Londen te halen en daarmee benzine- en dieselaangedreven voertuigen te vervangen door elektrische exemplaren. Naast de twintig BYD e6’en van Thriev, worden ook twee volledig elektrische BYD-bussen ingezet. Beide bussen worden gebruikt door de Go-Ahead Group op twee belangrijke ‘Transport for London’-routes.

De Thriev-dienst zal het gloednieuwe netwerk van oplaadpunten gebruiken dat is geïnstalleerd door British Gas en de hele stad afdekt. Al in 2010 heeft het bedrijf het voortouw genomen om de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen te leveren. De eerste snelladers, gemaakt door BYD en geschikt om een e6 in twee uur voor 100% te laden, zijn inmiddels geïnstalleerd bij Thriev. Met het uitbreiden van het netwerk in het Verenigd Koninkrijk tot een van de grootste in zijn soort, zal er uiteindelijk voor elk elektrisch laadpunt ook een laadpaal met 100% Britse en hernieuwbare elektriciteit worden geplaatst.

Thriev heeft een reserverings-app ontwikkeld die de nieuwste autotechnologie combineert met die van de nieuwste smartphones. De app, beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen, stelt klanten in staat om snel en eenvoudig een ​​auto te boeken.

Dankzij GPS is het ook mogelijk om de opgeroepen auto real-time te volgen op een kaart. De app houdt tevens reserveringen bij die zijn gedaan in de laatste 30 dagen, hetgeen handig is voor bijvoorbeeld onkostendeclaraties. Ook kan er zo, bij een herhalingsopdracht, snel worden geboekt.

Arvind Vij, CEO en medeoprichter van Thriev:

Wij zijn blij dat we de nieuwe BYD e6, voorzien van onze opvallende bestickering, in Londen kunnen inzetten voor onze chauffeursdiensten. Thriev biedt zijn klanten een ware vervoersrevolutie dankzij inzet van moderne technologie. Uiteindelijk is het ons doel is om een uitstootvrij en kosteneffectief alternatief voor privé-autobezit aan te bieden in drukke en grote steden als Londen.

Isbrand Ho, directeur van BYD Europe, over de nieuwe vloot:

Het is geweldig om te zien dat onze e6 wordt ingezet voor deze chauffeursdiensten. En dat slechts enkele weken nadat we de eerste fabrikant waren die volledig elektrische bussen konden inzetten in de hoofdstad. We zijn verheugd om samen te werken met Thriev. Het bedrijf deelt onze visie om veilig, betrouwbaar en efficiënt groen vervoer in steden aan te bieden.

Andreas Atkins, hoofd Electric Vehicle Services bij British Gas, zegt:

Innovatie initiatieven zoals van Thriev bieden het beste van twee werelden: ze reduceren onze carbon footprint en ze helpen op hetzelfde moment om geld te besparen. We mikken er op om 10% van onze vloot te vervangen door elektrische voertuigen in 2015 en we assisteren andere bedrijven hetzelfde te doen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.