Powerwall
Naast Nederland zal het energiebedrijf de accu ook in België en Luxemburg gaan aanbieden.

De Powerwall stelt consumenten met zonnepanelen in staat om overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan zodat deze op andere momenten op de dag gebruikt kan worden. Op deze manier kunnen huishoudens het aandeel duurzame energie in hun totale energieverbruik vergroten en hun energierekening verlagen. Daarnaast kan de Powerwall ook stroom vanaf het elektriciteitsnet opslaan.

Hans Valk, directeur Innovation & Ventures van Eneco. ‘De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis. Op die momenten kan de opgeslagen energie gebruikt worden om televisie te kijken of de was te doen.’

Eneco gaat de Powerwall vanaf januari 2016 in een tweetal huishoudens testen en verwacht de batterij in het eerste kwartaal van 2016 aan alle consumenten in de Benelux aan te kunnen bieden.

Update: Het is nog maar de vraag of de Powerwall in Nederland aan zal slaan. Op het forum van de energiemaatschappij worden meerdere vraagtekens gezet of het systeem wel rendabel genoeg is. De forse aanschafkosten lijken niet op te wegen tegenover de uiteindelijke lagere energierekening. Bovendien is de test van Eneco bij slechts twee huishoudens te mager om een goed en realistisch beeld te scheppen van de voordelen van het systeem.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.