Jaguar Land Rover, ZF Friedrichshafen en Tesla!

Zij wonnen elk een Award tijdens het Automotive News Europe Congres gisteren in Parijs. De afkorting L.E.A.D.E.R. staat voor Leaders in European Automotive Development, Excellence, and Research en de awards zijn een blijk van erkenning voor innovatieve topprestaties in drie categorieën: productontwikkeling en duurzame technologie, technologie toegepast door toeleveranciers en automotive retailing.

Minder gewicht

Jaguar Land Rover werd gekozen voor hun prestaties op het gebied van efficiëntie en verbeterde prestaties door middel van innovatieve materialen en technische oplossingen. Een goed voorbeeld hiervan is de gewichtsafname voor de Range Rover Sport met meer dan 500 kg. Dit dieet zorgt ervoor dat de sprint naar de 100 km/u onder de 5 seconden komt (meer dan 0,9 seconden sneller), terwijl de CO2-uitstoot is afgenomen met 30 g/km naar 194 g/km.

Meer versnellingen

Transmissiebouwer ZF Friedrichshafen werd geëerd voor hun aandrijflijn- en chassistechnologie, die ervoor zorgen dat de auto zijn energie efficiënter gebruikt zonder hiervoor vermogen op in te leveren. Zo is er de recent gelanceerde automatische transmissie met negen verzetten die in zowel Land Rovers als Chryslers geplaatst zal worden. ZF zegt dat deze transmissie, speciaal ontworpen voor overdwars geplaatste motoren, tot wel 16 procent efficiënter is dan een automaat met zes verzetten.

Baanbrekend merk

Tesla werd door de jury geëerd om “de innovatieve benadering van distributie en service van volledig elektrische auto’s wereldwijd en de ontwikkeling van het Supercharging netwerk.” Het merk werd erkend als “voortrekker in het populariseren van elektrische auto’s, door de uitdagingen van elektrisch rijden aan te pakken en een gezonde en aantrekkelijke waardepropositie te creëren in een sterk concurrerende markt.”

Tesla bezit op dit moment negen retail design stores in Europa, waar klanten de Model S kunnen reserveren. Nieuwe stores zullen binnenkort aan dit aantal worden toegevoegd, met de opening van locaties in Brussel, Londen en Amsterdam op de agenda voor deze zomer en herfst.

Tesla kijkt uit naar de levering van de Model S in Europa, die deze zomer start. In voorbereiding hierop zal Tesla ook meer service centers openen, om zo een uitmuntende service aan klanten te kunnen garanderen. Voor dit jaar staan de opening van service centers in Amsterdam, Genève, Frankfurt, Brussel, Hamburg en Wenen op het programma.

Het Tesla Supercharging netwerk wordt op dit moment in de Verenigde Staten uitgerold en stelt Model S- eigenaren in staat hun auto gratis, in minder dan een half uur tijd, op te laden. Het eerste Supercharging station in Europa wordt deze zomer in Noorwegen geïntroduceerd.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.