BMW i3 solar carport
Knokke-Heist! Burgemeester Léopold Lippens heeft vandaag een BMW i3 in ontvangst genomen. Op die manier wordt Knokke-Heist de eerste Belgische stad die beschikt over deze nieuwe BMW die volledig is ontwikkeld voor elektrische mobiliteit.

BMW is sinds 2013 partner van de stad Knokke-Heist en organiseert er op regelmatige basis evenementen zoals de BMW Beach Lounge tijdens de zomer. Burgemeester Lippens: “Waar we in de straten van Knokke-Heist reeds talrijke elektrische golfwagentjes zien rijden, is deze BMW de eerste elektrische wagen van onze stad. Tegelijk emissievrij, elegant en wendbaar weerspiegelt de BMW i3 perfect het imago van onze stad.” Peter Henrich, Directeur Marketing BMW Belux, voegt er nog aan toe: “Ondanks het grote succes van de BMW i3 sinds de lancering, is het de eerste keer dat een stad onze 100% elektrische wagen aan haar wagenpark toevoegt en daar zijn we bijzonder trots op.”

De BMW i3 beschikt over een elektrische actieradius van 130 tot 160 kilometer zonder daarbij een enkele gram CO2 uit te stoten. Tijdens het productieproces van de wagen wordt bovendien gebruik gemaakt van hernieuwbare energie, zoals energie uit waterkracht voor de productie van koolstofvezel en windenergie voor de productie van de wagen zelf in Leipzig. De BMW i3 kan eveneens worden uitgerust met een Range Extender die de autonomie met 100 kilometer verhoogt. De BMW i3 heeft een bijzonder laag gewicht (minder dan 1.200 kg) dankzij het gebruik van met koolstofvezel versterkt kunststof en aluminium die niet alleen de dynamische kwaliteiten maar ook de veiligheid verhoogt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.