Elon Musk wil niet een paar personen naar Mars sturen, hij wil maar liefst 80.000 mensen sturen. De miljairdair en oprichter van Tesla heeft details gegeven over zijn plannen voor een toekomstige Mars-kolonie.

Eerder dit jaar werd SpaceX het eerste private Amerikaanse bedrijf om een lading af te leveren aan het internationale ruimtestation ISS. Musk is altijd al ambitieus geweest om menselijke kolonisten mee te nemen naar een andere planeet, waarbij in het verleden bedragen van ongeveer $ 500.000 per persoon zijn genoemd. Hij wil een kleine stad/nederzetting bouwen op de Rode Planeet, te beginnen met een 10-koppige bemanning. Die moet in de komende decennia beginnen met het opzetten en bouwen van infrastructuur.

Die eerste vlucht zou duur en riskant zijn. Maar als er eenmaal meer vluchten naar Mars gaan, dan kom je op kosten van ongeveer een half miljoen dollar, zo zei Musk tegen Space.com: “Then I think there are enough people who would buy that to have it be a reasonable business case.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die heeft ook Space Oddesey gezien zeker.

Je moet dan al aan terraforming beginnen denken want waarom zou je naar Mars willen trekken als het niet was voor de real estate. De planeet is kleiner (denk ik) dus de lagere zwaartkracht zal een effect hebben op onze biologische systemen.

Als we ooit materie kunnen creëeren dan kunnen we al snel een atmosfeer

Het uiteindelijke doel van de mensheid is multiversele mobiliteit. Want als we dit universum niet uigeraken dan zijn we op termijn zowiezo gedoemd. Noem het de atheïstische ark van noah – het logische doel van een geloof in evolutie-overleving. Ik vind dat komende generaties al via games/films/series/strips/… al warm moeten worden gemaakt en geïntroduceerd tot de technologie-ideologie die dit mogelijk moet maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.