Elon Musk: 'Tesla kan auto van $25.000 bouwen binnen 3 jaar'
Een voordeliger model onder de Model 3.

Voor nu is Tesla in Europa een merk voor de rijkeren, want niet iedereen heeft een budget om om en nabij de 100.000 euro stuk te slaan op een auto. Met de Model 3 is Tesla op de goede weg, maar er is nog steeds een gat voor een doelgroep voor wie de Model 3 ook te duur is.

Elon Musk stelt deze groep echter gerust, door te zeggen dat er zeker een model in de pijplijn is die ongeveer 25.000 dollar moet gaan kosten. Dat laat de visionair weten tegenover YouTuber Marques Brownlee, die een exclusief gesprek had met de Tesla CEO op zijn YouTube-kanaal. De prioriteiten liggen op dit moment elders. Bijvoorbeeld bij de Model 3, maar ook bij andere producten die op de planning staan. De Model Y is zo’n auto en natuurlijk de veelbesproken Semi.

Musk zegt een elektrische auto van 25.000 dollar binnen drie jaar te kunnen realiseren als hij en zijn team ‘heel hard werk’ afleveren. Ook moeten er technische en financiële ontwikkelingen hebben plaatsgevonden om zo’n betaalbare elektrische auto te realiseren. Bekijk de video en het interessante gesprek hieronder.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je hebt nu alle voorwaarden er uit gehaald.

Voor zover ik me herinner sprak Elon van drie a vier jaar maar hij werd onderbroken.
En dan alleen als ze bij Tesla heel erg hun best zouden doen en heel hard zouden werken.
Er moet dan immers enorm uitgebreid worden, die auto kan alleen zo goedkoop worden als er heel veel van gemaakt worden.

Maar voorlopig hebben ze eerst nog hun handen vol aan de model Y, de Semi en de Roadster 2. Dan komt er nog een truck en dan, dan, wie weet.

@knutselsmurf
De Semi is de truck…

@pawarana:

De Semi is de vrachtwagen, wat we hier ook wel “truck” noemen.

Daarnaast is Tesla bezig met een natuurlijk elektrische (pick-up)truck. Zo’n typisch Amerikaans ding met een “flatbed” achterop.
Die dingen rijden daar enorm veel, zijn grote slurpers en Tesla wil daarvoor een elektrisch alternatief bieden en er meteen een aantal nieuwe mogelijkheden inbouwen.

Mijn punt is natuurlijk dat ze deze modellen nu allemaal tegelijk ontwikkelen, dan moeten er nog produktielijnen voor gebouwd worden, dat kost allemaal giga veel geld.
Geld dat dus niet beschikbaar is voor de ontwikkeling en bouw van de 25.000 dollar auto.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.