Tesla-baas Elon Musk heeft in korte tijd een grote schare volgers weten te generen op Twitter. Hij mag het medium graag inzetten voor aankondigingen over een van de bedrijven waaraan hij verbonden is (Tesla, SpaceX, SolarCity) of om dictatoriale landen uit te lachen. Eén van zijn meest recente tweets over Tesla bleef niet onopgemerkt bij beurshandelaren.

Elon schreef: “Really exciting @TeslaMotors announcement coming on Thursday. Am going to put my money where my mouth is in v major way.” Een cryptische omschrijving omtrent een onthulling die vandaag zou moeten plaatsvinden.

Terwijl buiten Tesla niemand nog wist waarmee het Californische merk op de proppen zou komen, schoot het aandeel maandag met 2,5 procent omhoog. Het piekte zelfs even bijna 4 procent hoger.

Ondertussen wacht de EV-wereld gespannen af wat de onthulling precies inhoudt. Een nieuw model ligt niet voor de hand. Anders had Tesla dit gisteren wel op de New York Autoshow uit de doeken gedaan, maar Tesla laat weten dat Elon Musk daar niet aanwezig is. Bovendien is de Model S nog maar net in productie – inmiddels doen ze er 500 per week, voorheen nog 400 – en de Model X is recentelijk uitgesteld.

Het is daarom waarschijnlijk dat het een geldkwestie is (Tesla zei onlangs de overheidslening van $465 miljoen vijf jaar eerder af te betalen, in 2017), of de uitbreiding dan wel toevoeging van een service voor bestaande Tesla-klanten. Maar dan in een very major way.

Wie het weet mag het zeggen…


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zouden ook meerdere varianten van de Model S kunnen komen, toen hij vragen ging beantwoorden in zweden en ze vroegen of er een awd versie zou komen reageerde hij eerst een beetje vaag en daarna zij hij,” niet binnen kort”

Wordt dus komende dinsdag;

‏@elonmusk 25 maart
Slight change of date to ensure no end of quarter distractions — will be Tues next week.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.