Elon Musk Tesla Model S RHD
Zaterdag ontmoette Tesla CEO Elon Musk de nieuwe eigenaren van de eerste vijf rechtsgestuurde Model S‘en, waaronder auteur E.L. James (Vijftig tinten grijs).

Het evenement dat eromheen was gebouwd viert zowel de komst van de rechtsgestuurde Model S als een geplande snelle groei in Groot Brittanniƫ de komende twee jaar.

Tesla heeft een store en service centre in Londen, maar tegen het einde van 2014 moeten klanten door heel Groot Brittanniƫ stores en service centres kunnen bezoeken. Daarnaast zal Tesla testrit evenementen door het hele land blijven organiseren.

De fabrikant wil dat zijn klanten de best mogelijke Model S-ervaring beleven, onafhankelijk van het land waarin zij wonen. Daarom is een landspecifiek validatieprogramma afgesloten om er zeker van te zijn dat de auto’s geoptimaliseerd zijn voor de landen waarin zij worden verkocht. De rechtsgestuurde auto’s in het Verenigd Koninkrijk komen met software die specifiek is voor het land en een configuratie die aansluit bij de behoeftes van eigenaren die aan de linkerkant van de weg rijden. Alles, van de ruitenwissers tot de beugels in de kofferbak voorin zijn aangepast voor RHD.

Met het evenement werd ook de eerste Supercharger in Groot Brittanniƫ het leven ingeblazen. De Royal Victoria Docks in Londen vormen het begin van de route naar Parijs en de rest van Europa, zodat Model S-rijders gratis lange afstanden kunnen afleggen in het Verenigd Koninkrijk en het continent.

Bekijk een kort videoverslag van het evenement HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ferrari rood staat de Model S erg goed. Dat pak meneer Musk helemaal niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.