Musk
De Tesla CEO sprak tijdens een conferentie.

Als Elon Musk spreekt dan ga je ervoor zitten. De ondernemer heeft soms bijzondere ideeën en weet altijd onderwerpen aan te snijden of interessante uitspraken te doen. Musk was uitgenodigd voor het World Government Summit in Dubai en sprak over de toekomst van de auto.

In een praatje van ongeveer een halfuur spreekt de Tesla CEO over kunstmatige intelligentie. Volgens Musk zal de komend 20 jaar in het teken gaan staan van de zelfrijdende auto en de switch hiernaartoe. De grootste verandering zal binnen tien jaar plaatsvinden, aldus de ondernemer. Vrijwel alle nieuwe auto’s beschikken over autonome mogelijkheden. Het ene automerk is hier verder in dan de ander, maar uiteindelijk zullen ze allemaal naar datzelfde punt toegaan: volledig autonoom rijden zonder omkijken van een bestuurder.

Tesla speelt een belangrijke rol in de autonome toekomst. De autofabrikant ontketende niet alleen een revolutie in elektrisch rijden, maar doet dit nu ook met autonoom rijden. Stapje voor stapje probeert het automerk de doelstelling van level 5 autonoom rijden te bereiken. Merken als Nissan, BMW en Mercedes volgen, al is Tesla nog steeds pioneer met Autopilot. Het gesprek met Musk is hieronder te bekijken en begint ongeveer bij 28 minuten. Let wel: het geluid is niet van de allerbeste kwaliteit.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.