Tesla Model 3
Over de Tesla Model 3, het kleine broertje van de Model S, is al veel geschreven, maar wanneer de baby-Tesla precies komt, bleef duister. Elon Musk geeft meer duidelijkheid, maar houdt wel een slag om de arm.

Net als Chevrolet –met de Bolt– wil ook Tesla de elektrische auto voor een grote publiek beschikbaar maken. Dat gaan ze doen met de Model 3, een kleinere variant van de hier veelbesproken Model S. Tesla mikt op een prijskaartje van 35.000 dollar, zo’n 30.000 euro. Het prijsniveau mag dan een stukje lager liggen, de ambitie van Tesla is torenhoog. Op jaarbasis moeten er namelijk 500.000 exemplaren van de Model 3 gebouwd gaan worden.

Grote vraag is alleen, wanneer krijgen we de Model 3 te zien? Elon Musk zegt daar, tegenover plugincars.com, het volgende over:

We are hoping to show the Model 3 in March of next year. […] Don’t super-hold me to that month. That’s our aspiration.”

Die slag om de arm is niet voor niets, Tesla deed al eerder beloftes die ze niet na konden komen. Zo presenteerde ze februari 2012 het prototype van de Model X, met de belofte dat eind 2013 de eerste exemplaren geleverd zouden worden. Ondertussen rollen er nog steeds geen elektrische SUV’s van de band bij Tesla en wachten sommige klanten al drie jaar op hun bestelde SUV, die ze overigens ook al aanbetaald hebben. Maar na al het uitstel, lijkt deze zomer dan toch écht de Tesla Model X in productie te gaan.

Helaas is het wachten nog niet over als Tesla volgend jaar het doek van de Model 3 trekt, productie zal op zijn vroegst eind 2017 op gang komen, aldus Musk. En beloftes van Telsa’s CEO moeten met een korreltje zout genomen worden, wij durven ons geld er in ieder geval niet op te zetten dat de Model 3 ook daadwerkelijk eind 2017 in productie gaat.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.