Tesla Model S
Want wat is er eigenlijk mis met een Tesla Model S?

Iedereen ziet ernaar uit, het moment waarop de Tesla Model 3 gewoon te koop is. Als alles volgens de planning verloopt, dan begint de productie in juli. Tot die tijd laat Elon Musk van zich horen op een manier die we van hem kennen. Hij raadt het namelijk af om de Model 3 aan te schaffen.

Raar maar waar. Er zijn genoeg argumenten die pleiten voor de Tesla’s die wel leverbaar zijn. Ermee te beginnen dat het een kwestie van kopen en rijden is, in plaats van kopen, eindeloos wachten en dan pas rijden. Ook zijn de Model S en Model X aanzienlijk ruimer dan een Model 3 is. De duurste Tesla’s zijn tegelijk ook de meest geavanceerde en worden ook doorlopend van upgrades voorzien, de Autopilot wordt bijvoorbeeld steeds beter. Softwareupdates worden over-the-air gedaan, het bezoeken van de werkplaats is dus niet nodig.

Eigenaars van een Model S wordt alleen aangeraden om een Model 3 aan te schaffen als ze “echt een kleinere sedan willen”, aldus Musk. Een Model 3 is namelijk 20 % kleiner dan het slagschip Model S is. Ook reserveringshouders van de Model 3 krijgen de suggestie om over te gaan op de koop van een Model S of X. Dan is het toch jammer dat vanaf 2019 alleen elektrische auto’s met een cataloguswaarde van minder dan € 50.000 profiteren van een bijtelling van 4 %. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat can die bijtelling is niet helemaal volledig, een model S van 100.000 euro heeft ook 4% bijtelling vanaf 2019 maar voor het bedrag tot 50.000 euro het restant daarboven word belast met 22%. Bij exact 100.000 euro is de gemiddelde bijtelling dan dus 4+22÷2=13%.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.