Good guy Elon Musk
Omdat andere autofabrikanten nog niet volledig durven in te zetten op elektrisch rijden, wil CEO Elon Musk iets “controversieel” doen met de patenten van Tesla.

Wat dit precies inhoudt is niet bekend. Musk wil zijn beslissing goed kunnen onderbouwen voordat hij meer loslaat, maar het is aannemelijk dat hij een deel van de gepatenteerde technologie van Tesla vrij zal geven. Met deze technologie kunnen ook de afwachtende fabrikanten zich mengen in de wereld van EV’s. Volgens Musk hebben zij tot nu toe alleen gedaan wat wettelijk verplicht was.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een fabrikant hun patenten vrijgeeft om de auto-industrie vooruit te helpen. In 1959 vond Volvo engineer Nihls Bohlin de driepunts veiligheidsgordel uit, om het patent vervolgens gratis met de rest van de wereld te delen. Zoals Volvo op deze manier vele levens heeft gered, kan ook Musk onze longen en het milieu redden met Tesla-patenten.

Interessant zijn de patenten voor het Supercharger systeem, waarmee een 85 kWh accu in slechts een uur volledig wordt geladen. In de toekomst moet dit zelfs in 5 minuten zijn geklaard. Ook het patent voor de (nog niet gebouwde) hybride metaal-lucht accu, die de actieradius aanzienlijk moet verlengen, kan het elektrisch rijden net dat zetje geven wat het nodig heeft. (via USA Today)

UPDATE: het is inmiddels officieel!


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.