tesla roadster
Voordat Tesla aan de weg timmerde met de Model S was er de Roadster, een op de Lotus Elise gebaseerde open sportwagen met uiteraard elektrische aandrijving.

De roadster was van 2008 tot 2011 te koop en moest toen het veld ruimen ten faveure van de praktischere Model S. Toch is Tesla de Roadster nooit helemaal vergeten en beloofde men al eerder nieuws naar buiten te brengen over een mogelijk nieuwe versie. Toen een Twitteraar Tesla-CEO Elon Musk er op wees dat hij nog maar enkele weken de tijd had voor een aankondiging om zijn belofte niet te breken, reageerde Musk als volgt:

“Roadster update details coming next week. Several crisis issues w higher priority pushed this out longer than expected.”

Aangezien hij die uitspraak afgelopen vrijdag deed, kunnen we dus nog deze week nieuws verwachten over de Tesla Roadster. Of er een totaal nieuw model komt, of dat de oude Roadster een flinke update gaat krijgen, is niet bekend.

[UPDATE] Van verschillende kanten wordt gemeld dat we voorlopig geen nieuw model Roadster hoeven te verwachten, maar dat Tesla een upgrade zal aankondigen waardoor de huidige elektrische sportwagens een groter bereik zullen krijgen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vemoed dat de eerder dit jaar genoemde batterij-upgrade nu officieel aangekondigd gaat worden.

ja, daar lijkt het wel op. We houden het in de gaten en zodra we meer weten lees je dat hier terug!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.