Tesla Baas Elon Musk heeft zoveel vertrouwen in de Tesla Model S dat hij zo’n boude uitspraak wel aandurft. Hij sprak tijdens een bijeenkomst met 3.000 potentiële kopers die allemaal reeds 5.000 dollar aanbetaald hebben om straks in zo’n alles overtreffende Model S te mogen rijden.

We kunnen Musk in ieder geval niet verwijten dat hij zijn product te bescheiden promoot: “The Model S is not the best electric car, it’s the best car of any kind. It’s about the same external dimensions as a 5-series BMW, yet has twice the cargo capacity. It’s got the biggest sunroof of any car. The fit and finish are superior to any premium sedan. We have the most advanced paint shop in the industry. If you drive another premium sedan after driving the Model S, it’s going to feel like a jalopy.”

De bouw van het eerste productie prototype zal 17 oktober starten en in november volledig afgerond zijn. Het is de bedoeling dat de bouw van de eerste modellen voor de verkoop vanaf januari of februari zal starten. Het eerste productiejaar zullen het maximaal 5.000 exemplaren zijn, maar Tesla wil dit aantal rond 2013 hebben opgeschroefd naar 20.000.

De Tesla Model S gaat in de VS $57,400 (excl. federal tax credits) kosten. Dat is de prijs voor het basismodel met een actieradius van 250 km. De modellen met een actieradius van 370 en 515 km zullen duurder zijn. Dat geldt eveneens voor de sportuitvoering met een acceleratietijd van 4,5 seconden. De auto kan korte tijd op topsnelheid rijden en wordt bereikt rond 177 km/u. (via: automotive news)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zou ik ook zeggen voor een groep aanbetalende klanten.
Hopelijk voor Tesla is de voorgespiegelde range een beetje accuraat. Voor dat geld heb je ook een mooie 5 serie in de US.

Gedurfde uitspraken! Hoe kan bijvoorbeeld de verf techniek van Tesla beter zijn dan die van bijvoorbeeld Rolls Royce, een merk dat nou niet bepaald bekend staat om slechte verf of oog voor detail..

Oh trouwens; ik hoop natuurlijk dat hij het waar kan en gaat maken! Lijkt me heel erg gaaf als de nieuwe Tesla een goede concurrent wordt voor “premium sedans” zoals de 5 serie, A5 en E-klasse, XJ etc

Leuk hoor, maar voor de regelmatig in duitsland rijdende euro rijder is een diesel 5-serie natuurlijk nog steeds een beter alternatief..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.