Elio Motors
Elio Motors is druk bezig geld op te halen om de productie van hun betaalbare en zuinige driewieler te kunnen starten. Een crowdfunding-campagne lijkt aan te slaan, maar er is nog veel geld nodig.

De Elio in het kort: een kleine en gestroomlijnde driewieler met ruimte voor twee volwassenen en een kleine benzinemotor. Het verbruik bedraagt een heel behoorlijke 2,8 l/100 km, vooral indrukwekkend als je bedenkt dat de Elio het zonder hybride of plug-in techniek moet doen. Voor 6400 dollar de jouwe, al is van productie momenteel nog geen sprake.

Daarvoor is namelijk flink wat geld nodig, 230 miljoen dollar om precies te zijn. Aanvankelijk haalde Elio Motors 70 miljoen dollar op, mede dankzij 43.000 aanbetalingen voor een Elio. Nu haalt de fabrikant met een soort crowdfunding-campagne al ruim 23 miljoen dollar op, en dat in slechts een dag of 20.

Toch blijft er nog altijd een gat in de begroting over van ruim 130 miljoen euro om productie in de voormalige GM-fabriek in Shreveport, Louisiana, mogelijk te maken. Oprichter Paul Elio heeft dan ook al aangegeven een lening met lage rente van het ministerie van energie nodig te hebben om het laatste geld bij elkaar te krijgen. Eerder kregen Ford, Nissan, Tesla en Fisker al zo’n lening, waarbij alleen laatstgenoemde deze niet kon terugbetalen. Elio denkt, mede dankzij 290 miljoen dollar aan pre-orders, voldoende solvabel te zijn voor zo’n lening.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.