Elio motors
Elio Motors werkt hard aan een auto die ongeveer 3,4 l/100km benzine moet verbruiken en dat zonder de hulp van elektromotoren.

Een blik op de auto van Elio Motors is voldoende om te zien waar de prioriteiten van de ontwerpers lagen: een zo laag mogelijke luchtweerstand. Met drie wielen is de Elio eigenlijk niet eens een echte auto. Het wagentje biedt plaats aan twee personen, waarbij de passagier achter de bestuurder moet plaatsnemen.

De aandrijving wordt verzorgd door een driecilinder benzinemotor met een inhoud van 900 cc en een vermogen van 55 pk. Dat kleine motortje in combinatie met de goede stroomlijn, zou een gemiddeld verbruik van 84 miles per galon, ofwel 3,4 l/100km mogelijk moeten maken, zonder dat Elio dure hybridetechniek hoeft toe te passen.

Niet alleen het lage verbruik is een speerpunt van de Elio, ook zijn prijs is opmerkelijk: het bedrijf streeft naar een vanafprijs van net geen 6000 euro. Daarmee wordt de auto voor veel mensen bereikbaar en kan het ook een prima tweede auto zijn voor een huishouden. Reis je alleen of met z’n twee├źn, dan pak je de Elio. Ga je met het gezin op pad, dan pak je de gezinswagen.

Al 38.000 mensen zouden een reservering hebben geplaatst, al waren zij nog in de veronderstelling later dit jaar een Elio geleverd te krijgen. Doordat het jonge bedrijf tegen de nodige opstartproblemen loopt, zal de marktintroductie waarschijnlijk pas volgend jaar kunnen plaats vinden, zo meldt Gas2.org. Of de Elio ook naar Europa komt is niet bekend. Gelukkig hebben we sinds vandaag onze ‘eigen’ gestroomlijnde driewieler.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.