Frisian Eco Car
Niet minder dan heilig, dat is de Elfstedentocht voor de Friezen. Elke gelegenheid om de ronde langs de steden van Friesland af te leggen wordt dan ook aangegrepen. IJs blijkt allerminst een vereiste. Recreatie is er in vele vormen.

Zowel op de weg als op het water. De Elfwegentocht en de Elfwegenvaartocht zullen deze zomer plaatsvinden, alle voer- en vaartuigen zijn toegestaan zo lang er maar geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. De Elfwegenvaartocht is tegelijk ook een recordpoging om de grootste elektrische botenparade vermeld te krijgen in het Guinness Book of Records.

De Elfwegenvaartocht vertrekt op 12 juli vanuit Ossenzijl (Overijssel) en vaart via het Tjeukemeer en de plaats Grou naar Leeuwarden. De Elfwegentocht is een twee weken durend feest, van 1 tot en met 14 juli. Waarbij in heel Friesland zoveel mogelijk elektrisch gereden moet worden, of toch zeker fossielvrij. Het feest wordt afgesloten met wat de grootste duurzame parade ooit moet worden. We zullen zien of er even veel auto’s bijeen komen als op de E-Parade in Helmond.

De Elfwegentocht is onderdeel van Fossylfrij Fryslân en is er gekomen nu Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Blijkbaar is dat ook een ideaal moment om alternatieve aandrijving te propageren.

Foto: Frisian Eco Car


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als ik een suggestie mag doen: ik zou het een goed idee vinden als AB/G7 een reportage maakt op de 11wegentocht. Is eens iets anders dan dikke bakken en autosalons. Ik zou het alvast interessanter vinden dan voornoemde…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.