Het is de Wolfsburgers menens. Er wordt daadwerkelijk volop ingezet op elektrisch rijden.

De Volkswagen ID.3 wordt volop geleverd, de ID.4 wordt nog voor het einde van het jaar verwacht. Volkswagen wil uitgroeien tot het ev-merk voor het grote publiek en zou deze ambitie best eens kunnen verwezenlijken.

Ralf Brandst├Ątter, bestuursvoorzitter van VW, meldt dat inmiddels in heel Europa niet minder dan 25.000 ID.3’s geleverd zijn. Het streven was om dit jaar 100.000 exemplaren van de Volkswagen ID.3 te leveren, wat vanwege corona een onmogelijkheid is gebleken. De Volkswagen ID.4 is zo mogelijk nog belangrijker, deze ev zal naar verwachting op mondiaal succes kunnen rekenen. Binnen Europa is elektrisch rijden overigens een bittere noodzaak, de EU beboet autofabrikanten die hoofdzakelijk modellen verkopen met een vrij hoog brandstofverbruik. De gemiddelde uitstoot per automerk ligt in 2020 op maximaal 95 gram CO2/km.

Om van Volkswagen tot een serieuze producent van ev’s om te vormen worden miljardeninvesteringen gedaan. Het is de bedoeling om in 2025 jaarlijks ongeveer 1,5 elektrische auto’s te verkopen.

Spoedig zal de aandacht ook uitgaan naar een softwareplatform voor zelfrijdende auto’s. Meer dan voorheen is goede software van wezenlijk belang, voor de aansturing van iedere denkbare functie die een moderne auto deze dagen biedt. Het voor Volkswagen niet evident dat softwareontwikkeling goed verloopt. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.