Genieten van een biertje zonder schuldgevoel over het transport.

Heineken wil in en rond Amsterdam elektrische vrachtwagens in gaan zetten om hun biertjes te distribueren. Er zal eerst in Rotterdam geëxperimenteerd worden met het emissievrije vervoer, om later dit jaar ook Amsterdamse klanten elektrisch te bevoorraden.

De vrachtwagen komt uit de testvloot van Freight Electric Vehicles in Urban Europe (FREVUE), een project dat elektrisch vrachtvervoer wil stimuleren. Met internationale verduurzaming in het achterhoofd, is de Amsterdamse vestiging van de bierbrouwer een uitstekende locatie om de distributie te elektrificeren. Jan Kempers, Manager Sustainable Development bij Heineken: “We zijn bezig met maatregelen waardoor we in de toekomst in Amsterdam duurzaam transport kunnen gebruiken. Stapsgewijs gaan elektrische vrachtwagens de dieselvarianten vervangen.”

Heineken kijkt ook naar de mogelijkheden van zonnepanelen. Zo passen er bijvoorbeeld 1.800 zonnepanelen op het dak van distributiecentrum Amsterdam. Deze panelen zouden 130 huishoudens kunnen voorzien van stroom. “We willen met deze aanpak het gebouw groen krijgen, maar er komen ook laadpunten voor elektrische vrachtwagens zodat er in Amsterdam op een milieuvriendelijke manier gedistribueerd kan worden,” vertelt Kempers. “Het grootste technische probleem is dat we de zonnestroom niet kunnen opslaan en dat de vrachtwagens overdag moeten opladen, als ze eigenlijk producten moeten leveren. Als we stroom overhouden, willen we de oplaadpunten beschikbaar stellen aan ons personeel en de handelspartners die het pand bezoeken.” (via metronieuws.nl)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die stroom opslaan is niet zo’n probleem? Gewoon aan het net leveren overdag en ’s nachts weer terug halen.

Ook lust die fabriek overdag ook genoeg stroom, dus dat lijkt me geen enkel probleem.

@widodh: dat is typisch een pr-praatje, die weten meestal niet hoe je dat technisch werkt. Of hoe je dat zou kunnen wegstrepen.

Het verbruik van heineken is al veel hoger dan die 130 huishoudens.

Wat men bij heinekene OOK zou kunnen doen is een biogas-installatie voor electriciteit-productie en warmte door hun afvalstoffen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.