Elektrische Volkswagen Buggy laat zich zien op Pebble Beach
Het concept komt aan in de Verenigde Staten.

De komende week gaat de Monterey Car Week weer van start. Autofabrikanten zijn in grote getale aanwezig om het nieuwste van het nieuwste op autogebied aan de Amerikanen en de wereld voor te stellen. Volkswagen doet dit onder andere met de ID. BUGGY. Het concept zal te zien zijn tijdens de Pebble Beach Concours d’Elegance.

De BUGGY is een moderne interpertatie van de klassieke Buggy uit de jaren zestig. Het concept is volledig elektrisch en staat op het modulaire MEB-platform van Volkswagen. De auto staat op 18-inch wielen met BFGoodrich all-terrain offroad banden. De banden meten 255/55 voor en 285/60 achter. Met de elektrische auto kan dus prima in het zand gereden worden.

Een 62 kWh accupakket is verantwoordelijk voor de power. De elektromotor levert 204 pk en 310 Nm koppel vanaf stilstand. De elektrische ID. Buggy heeft een actieradius van 250 kilometer (WLTP). Van 0-100 km/u sprint de Volkswagen in 7,2 seconen. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 160 km/u. Het project is nu nog een concept. Het is de bedoeling dat de ID. BUGGY in een later stadium daadwerkelijk in productie gaat.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.