Nissan
De gemeente wil een duurzamere kant op. De aanschaf van een volledige elektrische veegauto is daarbij een stap in de groene richting.

Wethouder Leny Vissers-Koopman van de Noord-Hollandse stad maakte gister het eerste ritje met de elektrische handveegauto. Zaanstad wil een klimaatneutrale stad zijn. Met dit soort duurzame aankopen toont de stad haar ambities.

Naast een elektrische veegauto beschikt de gemeente ook over andere emissievrije voertuigen. Het voertuigenpark van de stad bestaat onder andere uit een aantal elektrische auto’s, scooters en fietsen. Als de gemeente een nieuwe aankoop doet dan wordt er altijd gekeken naar de meest groene mogelijkheden, aldus het bestuur.

De nieuwe handveegauto is een Nissan E-NV200. Een elektrisch voertuig die ook in bestelauto of taxi-trim kan worden aangeschaft. Er kan tot 130 kilometer worden gereden op een volle accu. Zaanstad heeft nu vijf elektrische bedrijfswagens in gebruik. Naast de E-NV200 beschikt de gemeente over twee elektrische pickups en twee elektrische handkarren. Naast volledige elektrische voertuigen heeft de gemeente ook acht hybride personenwagens in het wagenpark.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.