Een zwart, eenvoudig, elektrisch aangedreven voertuig in verschillende vormen, dat is wat het nieuwe Amerikaanse merk Canoo biedt.

Het zijn niet zomaar de eerste ontwerpschetsen waarmee we van doen hebben, de ontwikkeling is namelijk een heel eind op weg. Er zijn specificaties en er is een voorlopige prijs.

Maar eerst dit. Canoo, wat is dat voor een merk? Het lijkt er een beetje op dat het de Amerikaanse tegenhanger van Sono is. Doelgericht vervoer. Een praktische elektrische auto. Naar wens een mpv – hulde voor de terugkeer van deze carrosserievorm – of een pickup en anders een busje. Precies die carrosserievormen waar in Amerika een grote behoefte aan is.

Het uiterlijk doelmatig. Franje zit er niet op. De ev’s zijn ogenschijnlijk nogal sober, waarbij het niet helpt dat haast ieder onderdeel in een zwarte kleur lijkt te zijn uitgevoerd. Hoe het met de luxe in het interieur is gesteld is onbekend, details over de uitrusting worden nog niet gedeeld. Herkenbaarheid is er in ieder geval door de lichten, die zowel aan de voor- als aan de achterzijde bestaan uit twee staande eenheden en een liggende eenheid.

De aandrijflijn lijkt nogal overbemeten te zijn. Er is keuze uit verschillende configuraties, zodat het motorvermogen uiteenloopt van 220 kW (300 pk) tot 367 kW (500 pk). Ook bij de auto’s van Canoo is het mogelijk te beschikken over twee elektromotoren, althans in geval van de pickup. Het rijbereik komt naar verwachting uit op ongeveer 400 kilometer (250 mijl), maar duidelijkheid over de accupakketten is er nog niet.

Wel kan de Canoo worden besteld. Als eerste start de levering van de mpv-variant, de prijzen beginnen bij $ 34.750 (ongeveer € 28.400). Die wordt in Amerika vanaf 2022 verwacht. Het busje en de pickup zijn er vanaf 2023.

Vooral het busje is in Europa welkom om duurzaam te kunnen bezorgen, iets waar steeds meer behoefte aan is, of beter gesteld iets dat terecht met regelgeving wordt afgedwongen. Of er bij Canoo plannen zijn voor buitenlandse expansie is evenwel onduidelijk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.