Streetscooter Work XL
De bestelbus met forse opbouw is officieel gepresenteerd, onder de naam Streetscooter Work XL.

De basis voor deze auto is overduidelijk de Ford Transit, de bestelbus werd door Streetscooter omgebouwd en voorzien van een elektrische aandrijflijn. Streetscooter bouwt al langere tijd de Streetscooter Work, een besteller van een klein formaat die uitgesproken geschikt is voor stadsdistributie.

Het is in veel gevallen gewenst om meer laadruimte te hebben, daarom introduceert het bedrijf een XL-formaat bestelbus. Daarover berichtten we al eerder, maar nu is de auto officieel gepresenteerd. De eerste 170 exemplaren zullen voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen. De auto heeft modulaire accupakketten die een gezamenkijke capaciteit hebben van 30 tot 90 kWh, het rijbereik ligt daarmee tussen de 80 en 200 km. Er kan worden opgeladen met maximaal 22 kW. In de bus is ruimte voor ongeveer 200 pakketten, bij een laadvolume van 20 kubieke meter. De laadruimte van de Work XL is voorzien van planken en is bereikbaar vanuit de cabine. Van buiten verlenen een laadklep en een schuifdeur toegang tot de laadruimte.

Streetscoter is onderdeel van Deutsche Post DHL. Het is dus weinig verrassend dat de auto voldoet aan de vereisten van de Duitse posterijen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.