Lightning Systems Ford Transit
Als de fabrikanten zelf niet met volledig elektrische bestelbussen komen, dan is er altijd wel iemand anders die in het gat springt.

Omdat steeds meer vervoerders nu eenmaal interesse hebben in elektrisch rijden en er niet zelden subsidies zijn te vergeven. Een volledig elektrische Ford Transit is te verkrijgen bij Streetscooter, maar ook bij Lightning Systems. Want hoewel Ford zelf wel degelijk duurzamer wil worden, laten de volledig elektrisch auto’s van het merk op zich wachten.

De Lightning Systems Ford Transit wordt aangeboden in een aantal verschillende configuraties. Er waren al accupakketten beschikbaar met een capaciteit van 33,5 kWh en 67 kWh. Daaraan is nu een accupakket van 110 kWh toegevoegd, dat maakt een rijbereik van 240 km haalbaar. Dat is meer capaciteit dan de dikste Tesla levert en overtreft de waardes van de gemiddelde elektrische bestelbus op overtuigende wijze. De elektromotor belooft verder behoorlijke prestaties, er wordt een vermogen geleverd van 135 kW (184 pk) en een koppel van 320 Nm. Voor het opladen is een reguliere laadaansluiting beschikbaar en een CCS-aansluiting om te kunnen snelladen met maximaal 50 kW. Om overenthousiaste spoedkoeriers in toom te houden is de topsnelheid afgeregeld op 65 mp/u (105 km/u).

Twee vragen die resten. Waarom leveren autofabrikanten zoiets niet gewoon zelf en wanneer komt de elektrische Transit naar Europa? Lightning Systems is namelijk actief in Amerika. Hier vinden alleen wat tests plaats met een plugin-hybride uitvoering van een Ford Transit.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.